12 september 2014

Elle melle deg fortelle...

Jeg har strikket denne rillejakken etter en oppskrift i et gammelt ukeblad jeg fant hjemme hos svigermor. Jeg tenkte den kunne være fin å ha i barnevogna på kjølige sommer- og høstdager. Jeg rakk å komme ganske langt på bolen før jeg oppdaget at det ikke var tatt høyde for knapphull! Krise! Jeg kikket på oppskriften igjen, og fant ut at dette skulle bare hekles på til slutt. Litt misfornøyd fortsatte jeg å strikke (jeg orket ikke tanken opp å rekke opp rille etter rille etter rille..), selv om jeg helst ville ha "ordentlige" knapphull.

Jakken har ligget ferdig en stund, vasket og klar (ja, faktisk helt siden april), men jeg klarer ikke å bestemme meg for hvordan jeg skal løse det som nå har eskalert til knappe-krisen! Det har blitt foreslått trykknapper, treknapper med heklede hemper, hekle en ekstra kant og lage ordentlige knapphull osv, osv. Men what to do?

Så nå ber jeg om hjelp fra litt mere erfarne strikkemammaer og andre estetikere der ute - hvilke knapper skal jeg velge?


Jeg har forelsket meg i disse himmelblå treknappene fra Pickles, men det betyr altså at jeg må hekle en kant for å lage knapphull. Jeg tror ikke trykknapper blir så pent.


Disse treknappene er også fine, men jeg mistenker litt at det kan bli litt klumpete, spesielt hvis jakka skal brukes under en ytterjakke når det blir kaldere. 


Disse er også veldig søte da.. :)


Heldigvis har jakka vært alt for stor, så lang knappe-ventetid har heldigvis ikke gjort noe. Men nå passer den snart både i størrelsen og været, så knappe-krisen må snart løses. Hjelp!

***

PS. Oppskriften finner du forresten gratis her: Familie Journal Babyjakke

Jeg har strikket den i str. 1 år, og brukt Drops Merino Extra Fine, mørkegrå. Det gikk med 5 nøster og 5 knapper.

*** 

7 kommentarer:

 1. Kjempefin jakke! Jeg har ikke noe godt forslag egentlig, vil bare advare om at de blå treknappene fra Pickles ikke tåler vask. Dvs, de farger av bare de blir våte, så jeg ville gått for noen av de andre.

  SvarSlett
 2. Jeg hadde nok gått for de trehvite knappene, hekla på knapphull, kledd på ungen og gått tur. Jakken virker såpass tykk at jeg tror dette blir en ytterjakke, en fin sådan.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Superfin jakke! Jeg synes duffelcoat-knappene er finest.

  SvarSlett
 4. Så flott jakke! Jeg likte både treknappene og de blå:)

  SvarSlett
 5. Kjempefin jakke, når det gjelder knappene likte jeg alle forslagene :)

  SvarSlett
 6. Trykk knapper og sy på pynteknapper over?

  SvarSlett
 7. Hva med å strikke en i-cord kant? det ville bli så flott .)

  SvarSlett