06 januar 2016

Et must for alle barnehagebarn - ny nøstebarndress

Ulldresser er et must i barnehagen, de er utrolig gode under vinterdresser og regntøy, eller som sovedress i vogna. I høst strikket jeg en ny nøstebarndress til lille M. Jeg har strikket nøstebarndress før, men den strikket jeg i dobbelt alpakka, noe som gjorde den gaske tykk. Den var en god "barnevogns-dress" da minstemann var liten, men litt i tykkeste laget til å bruke under regntøy i barnehagen. Derfor har jeg prøvd meg på en dress i enkelt tråd denne gangen.

Det er utrolig mange fine nøstebarndresser der ute. Bare å google nøstebarndress så finner man utrolig mye inspirasjon. Mange velger å strikke i Kauni regnbuefarger, og jeg har alltid syntes de dressene ble veldig fine. Allikevel blir det et litt for "vågalt" valg for min del med så mange farger. Jeg har derfor valgt å strikke i Kauni med blålige nyanser og mørkeblå kontrast. Jeg har brukt en liten rest supersoft på de øverste stripene ved halsen for å få litt lysere striper. Jeg kjøpte inn rikelig med garn for å være sikker på at jeg hadde nok, og jeg tror nesten at jeg har nok til en dress til :)

Denne er strikket med maskeantall til str. 3 år, men lengde mellom 2 og 3 år, og den passer perfekt til lille M på 26 mnd. Akkurat passe tynn, og absolutt ikke klumpete. Denne tror jeg vil kommer til å bruke mye.


Strikkeinfo: 
Pinner: 4 mm
Garn: Kauni mørkeblå og Kauni ES
Str: 2-3 år
Tid: ikke så forferdelig mye som fryktet :)
Oppskrift: Strikk til nøstebarn


***


7 kommentarer:

 1. Kjempeflott ulldress! Har lurt litt på om jeg skal gjøre litt tantestrikk og gi en slik til min lille nevø, men jeg kan ikke klippe i ull. Fikk virkelig lyst å gjøre et forsøk nå etter din kjempefine utgave her. Må sjekke oppskriften og fremgangsmåte, kanskje er det verre i mitt hode enn å faktisk gjøre det :D

  Nydelige blåfarger :)

  SvarSlett
 2. Denne var kjempefin, tror jeg må strikke en til et kommende barnebarn :)

  SvarSlett
 3. Helt enig! Den er et must! Nydelige farger....vinterblå!

  SvarSlett
 4. Denne var bare helt nydelig! Elsker fargene:) er den strikket med dobbel tråd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den er strikket i enkelt tråd Kauni på pinner 4 mm.

   Slett
 5. Kjempe fin dress, absolutt det mest brukte plagget i bhg til størstefrøknen. Kjempe fine farger, heldig ullkar du har :) Godt nyttår.

  SvarSlett
 6. Virkelig godt fargevalg til en liten kar! Gutte-farger som svigersønnen min sier. Så enig med deg ang tynn dress. Det fungerer best under de gode dressene som er nå til dags. Jeg tror nok også denne dressen blir flittig brukt. Godt jobba!

  Her har vi 25 minusgrader. Perfekt strikkevær da det er lite fristende med uteliv.

  God torsdagskveld fra Ingunn

  SvarSlett