20 mars 2016

Fangedrakten

Noen ganger tar ting bare lang tid. Denne fangedrakten nøstebarndressen begynte jeg på da storebror M var nyfødt. Den ble nesten ferdig. Så ferdig at det eneste som manglet var å feste tråder og sy i knapper. Kanskje var det fargen (den minner unektelig om en viss fangedrakt fra Kamilla og tyven), kanskje var det tiden - den ble ihvertfall ikke ferdig så den ble brukt av storebror. Nå kom jeg tilfeldigvis over den da jeg ryddet i alt flytterotet, og den vil jo passe perfekt til lillebror - hvis jeg bare får gjort den ferdig!

Et par kvelder med tvangsmontering senere, og vips! Ferdig fangedrakt til lillebror! YEY!Denne er strikket i dobbel tråd New Zealand Fangeuld Lammeuld fra Filcolana. Fargene er hvit og antracit (denne er såå fin, men har dessverre gått ut av produksjon). Ellers har jeg fulgt oppskriften helt (uten å øke for mere plass i ryggen). Jeg har strikket rundt, sydd og klippet opp. Da går det mye fortere enn å strikke frem og tilbake (og mye penere - jeg strikke mye strammere vrangt enn rett). 


Jeg ble ganske fornøyd til slutt. Nå må vi bare forte oss å bruke den før den blir for liten. Heldigvis er påske og fjelltur rett rundt hjørnet.
Ha en fortsatt god palmesøndag!

***

7 kommentarer:

 1. Kjempefin dress, og så bra den kom til nytte til slutt:) merkelig hvor lenge enkelte plagg kan bli liggende, før man får gjort dem ferdige. Kjenner godt til det;)

  SvarSlett
 2. Godt det kom noen etter for denne var herlig! Fangene i kenya har forresten slike stripete drakter (ja vi lo godt da vi såg det, litt donalt øyeblikk) Men med fargesprekt tilbehør blir det lekkert :) god påske

  SvarSlett
 3. Fin dress! Stripedresser har en tendens til å minne om "fangedrakter". Har flere slike på samvittigheten jeg også.

  God påske fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Fnis! Veldig bra med duplopoliti og -røver på bildet :) Striper er aldri feil!

  SvarSlett
 5. Så deilig å finne plagg i kurven som bare trenger trådfest og montering. Vips, så har du et ferdig plagg, også så søt :D

  SvarSlett
 6. Så fin dress! Jeg har strikket den samme i hvitt og beige, med brune kanter. Er veldig glad i den:-)

  SvarSlett
 7. Så fin dress! Jeg har strikket den samme i hvitt og beige, med brune kanter. Er veldig glad i den:-)

  SvarSlett