20 februar 2016

Dåpsjakken

Det har skjedd mye her i huset det siste halve året. Vi fikk en lillebror, og to uker senere flyttet vi til et nytt land - eller for min del, et gammelt land - vi flyttet hjem til Norge. Siden vi flyttet "off season", fikk storebror M ikke noen barnehageplass, så han har vært hjemme sammen med meg og lillebror de siste fem månedene. Det har vært travelt, men utrolig hyggelig! Men da jeg annonserte at jeg ville strikke en jakke til lillebor J sin dåp to uker før dåpen, fikk jeg denne reaksjonen: "Hvordan skal du rekke det da?" Min første tanke var - jeg skal vise dem skal jeg!


I to uker strikket jeg hvert ledige minutt, noe som tilsammen føltes som ca. tre minutter. Så tross gode intensjoner og dedikert ekstra strikketid på hytta, måtte jeg erkjenne at det ble vanskelig å nå. Dåpsjakken ble ikke noen dåpsjakke, men en-uke-etter-dåpsjakke. Men det er helt greit, den er jo fin til hverdags også. Og til dåpen fikk lillebror ha på seg en nydelig hvit jakke som hans oldemor strikket til storebror da han ble født. 


Dette herlige mønsteret er fra Ministrikk, og er strikket i Baby Alpaka Silk fra Drops. Størrelse 3-6 måneder ble ikke alt for stor i størrelsen, og holder neppe til 17. mai, men hey - da er det jo en god unnskyldning for å strikke denne fine jakken i en størrelse større! Denne ble ihvertfall myk og god, og ikke alt for tykk.



Og avslutningsvis et blide av den faktiske dåpsjakken. Denne er vi utrolig glad i og har brukt veldig mye! Det er fint med ting man lager selv, men ekstra fint og hyggelig med gaver som det er lagt så mye kjærlighet og tid i. Så det var absolutt ikke dumt at den mamma-lagde jakken ikke ble ferdig, når oldemor-jakken passet perfekt!








***

3 kommentarer:

  1. Så hyggelig å lese! Fine jakker, begge to! Jeg husker hvor travelt det var da jentene våre var små. Rakk nesten ikke å strikke noe. Men det kommer bedre tider for strikking. Nyt småbarnstida om det er travelt!

    Fortsatt god søndagskveld!

    Klem

    SvarSlett
  2. Gratulerer med dåp!
    Den ble veldig fin den uka-etter-dåpen-jakka :) Ministrikk har så mye fint :)

    SvarSlett
  3. Velkommen hjem! Her har vi to av hentesett jakken og vurderer neste størrelse også. Nydelig fin i blå :)

    SvarSlett