27 november 2013

"Sånn MÅ jeg bare ha"-uro

Noen ganger ser man noe hvor man tenker "sånn MÅ jeg bare ha!

Det tenkte jeg en dag jeg satt og kikket rundt på nettet etter inspirasjon til å lage en uro til minstemann. Jeg hadde egentlig tenkt å starte et nytt hekleprosjekt, men så fant jeg et bilde av en fantastisk uro laget av filtkuler, som lignet en sky av svevende farger. Jeg klarte ikke å legge fra meg tanken om å lage en selv, så det var bare å sette i gang. 

Jeg hadde allerede "ingredienser" til en uro, så det eneste jeg manglet var filtkuler. Det kan man helt sikkert også lage selv fra bunnen, men jeg kjøpte mine i Søstrene Grene og en annen lokal hobbybutikk. Jeg har valgt ikke å ha lyd (bjeller e.l.) i uroen, da jeg syns det kan bli litt mye "bråk" men alle lekene osv. med lyd. Jeg ble fornøyd med resultatet, og det viste seg at minstemann heller ikke syns den var så værst - han lå ihvertfall helt stille og stirret på kulene lenge nok til at jeg fikk laget middag :)


Små gleder :)
Toppen av uroen har jeg laget ved å hekle rundt en stor metallring (kjøpt hos Panduro Hobby), på samme måte som uroen under.  Deretter har jeg heklet tre tråder og samlet dem. ***

7 kommentarer:

 1. Kjempesøt! Jeg har lenge hatt planer om å lage uro, denne skal jeg notere som et godt alternativ. Med alt som skal gjøres for tiden hørtes det deilig ut å kjøpe filtkuler:) Friske fine farger!

  SvarSlett
 2. Kjempe søt! Og enig, blir mye lyd med disse lekene, så langt har vi greid oss uten mye lyd men har en anelse om julegaver som kommer med masse lyd hoho men barn skal vel høres litt innimellom de også ;)

  SvarSlett
 3. Så utrolig fin den var:) hvor har du kjøpt selve uroen? Ikke kulene altså:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg har kjøpt en metallring på Panduro Hobby som jeg har heklet rundt. Jeg kan legge ut et bilde av det :)

   Slett
 4. Denne uroen var virkelig fantastisk flott! Har veldig lyst til å lage en selv, men som nybegynneren jeg er, lurer på mye:

  - Hva slags tråd har du brukt?
  - Har du heklet rundt hele metallringen først, for deretter å hekle de trådene du fester med?
  - Hva slags hekling/masker har du brukt, både rundt ringen og på de tre samlede trådene?
  - Hvordan fester man de enkle trådene som henger nedover, pent, både på metallringen og på filtballene?
  - Til slutt lurer jeg på hva slags maling du har brukt, og har du blandet fargene selv?

  Håper du kan ta deg tid til å svare! :)

  SvarSlett