21 desember 2012

Flettehette

Det topp hemmelige prosjektet er ferdig (og levert), og siden mottakeren ikke er særlig bevandret i bloggverdenen, tillater jeg meg til å legge ut bilder her.


Jeg har strikket en hettelue i flettemønster, passende til et ca. tre-fire år gammelt hode. Det deilige og myke alpakka garnet fra Sandnes, som jeg fikk superbillig på opphørssalg, kom til sin gode rett. Utrolig lett og deilig å strikke med!

Det gikk med ca. 1,5 nøste (ca. 75 gram) på pinne nr. 4.


Lange skjerf er ikke så populært i banehagen, og derfor kom ideen om å strikke en hettelue. Dessuten er hetteluer lette å ta på seg (og de blir sittende på - magisk), ingen snor, ingen knyting, og ingen kald vind ned i ryggen. Inspirasjon fikk jeg ved å kikke i gamle bøker og på nettet. Jeg fandt et bilde av en nydelig hettelue med fletter på nettet, og tenkte at jeg ville prøve meg på det samme.

Uten oppskrift gikk jeg igang. Jeg la opp, strikket, rekket opp igjen. Dette gjodre jeg mange ganger før jeg traff på riktig størrelse. Og etter en lang kamp med pinnene, ble jeg endelig ferdig, og så ble jul jo en god anledning til å gi den bort.

Kort og godt - ingen skjerf, ingen knyting, ingen snø i nakken - og forhåpentlig varmer de ned over skuldrene. Jeg er ihvertfall fornøyd - håper mottakeren blir det samme!
4 kommentarer:

 1. Kjempe nydelig flettehette :)

  SvarSlett
 2. Nydelig flette-hette-lue!!! Lar meg glatt inspirere:) satt akkurat og planla opplegg til en i romjula.... det blir nok en fletteversjon ja!

  God Jul!!

  SvarSlett
 3. Denne var helt nydelig! :) Og ellers en veldig fin blogg du har her, første gang jeg er innom deg. :)
  Klem fra Veronica.

  SvarSlett