12 januar 2014

Must-have-guttestrikkebok!

Den store Guttestrikkeboka av Charlott Pettersen har stått høyt på ønskelista lenge! Jeg har nesten kjøpt den mange ganger, men fordi jeg hadde satt den på ønskelista til jul, klarte jeg å holde meg. Og gjett hva som lå i en hard, firkantet pakke under juletreet?? Yeeey! Problemet er bare at jeg nesten ikke har hatt tid til å se i den.. 

I dag, i en rolig stund mens minstemann sov, kunne jeg endelig sette meg ned med en kopp kaffe og bla frem og tilbake i boka. Smake på oppskriftene, drømme om nye strikkeprosjekter, lage en mental husk-å-strikke-dette-før-minstemann-starter-i-barnehage-liste. Det er bare liiiitt dumt at jeg har en lang gjøre-ferdig-liste liggende fra før. Man burde nesten ha gjort ferdig alt man har liggende før man går til anskaffelse av nye oppskrifter, så man bare kan sette klørne i nye prosjekter med en gang.  Boka inneholder oppstkrifter til forstrinnsvis gutter, i alderen 0-8 år. Det er både nye og gamle oppskrifter, og jeg har selvfølgelig forelsket meg i noen av prosjektene. 

Denne fantastiske genseren er, i følge boka, en veldig gammel oppskrift. Jeg synes den er utrolig fin, og er garantert en av de første tingene jeg har tenkt meg å lage til minstemann fra denne boka. Heldigvis er det ganske lenge til han skal starte i barnehage, så jeg har noe tid å gå på. Kanskje blir dette et fint prosjekt over sommerferien? 


Jeg har strikket ganske mange luer de siste årene, og jeg faller alltid for de enkle modellene. Denne flotte stripelua tror jeg også blir et av vårprosjektene her i huset. Jeg liker striper, og synes barneluer med stilk/antenne (kjært barn har mange navn) er kjempesøte!


Denne jakken er også supersøt, men jeg tror det er en del montering, så denne havner nok litt lenger ned på prioriteringslisten.  


Ellers inneholder boka oppskrifter på mange fine bukser, kortbukser, og shorts, og mange, mange, maaange flere fine ting! Anbefales virkelig til guttemammaer!Hva er din favoritt?

Ha en fin søndagkveld!

***
6 kommentarer:

 1. Får dårlig samvittighet bare jeg ser boka:P Gutten her i huset har kun fått sokker og noen luer av sin kjære mamma, mens vesla har alt fra vester til kjoler. Føler at begge burde få bukser og gensere til neste vinter, akkurat handlet inn 2 pickles bøker også... men denne boka her frister forferdelig!! :D

  SvarSlett
 2. Denne boken er kjempe flott om en har jente eller gutt :) Hos meg er nok shorts og "bleiebuksen" favoritter siden det er mønstre jeg har savnet litt, godt med plagg som ikke er så ekstremt varme :) Kos deg med alle oppskriftene!

  SvarSlett
 3. Eg har også nettopp gått til innkjøp av denne, sjølv om eg berre har jente å strikke til. Men eg synst det er mange fine oppskrifter til jente her, også. Eg er i gang med babyshorts-strikking, og har planer om å gå i gang med ein av dei fine genserane etterkvart. Og det gule settet med jakke og bleiebukse er kjempefine!

  SvarSlett
 4. Denne boka har jeg også. Har strikket shortsen som det er oppskrift på. Utrolig søt!

  SvarSlett
 5. Denne boka har jeg også ønsket meg og vært på nippet til å kjøpe flere ganger. Den lå ikke under treet i år, og siden jeg snart har bursdag tørr jeg ikke kjøpe enda heller. Nå krysser jeg fingrene på nytt og gleder meg til å kommeni gang med denne boka:)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for finfin omtale av boka. Det varmer virkelig! Utrolig glad for å se at dere vil strikke til jentene også fra den, jeg pleier si at det ikke finnes et plagg jeg ikke ville strikket til dem også i den. :) Lykke til med all guttestrikk! <3 Gleder meg til å se hva dere tryller frem. :)

  SvarSlett